کامالا هریس نخستین معاون اول زن تاریخ آمریکا کیست؟-راهبرد معاصر

کامالا هریس نخستین معاون اول زن تاریخ آمریکا کیست؟

«کامالا هریس» به عنوان گزینه معاونت ریاست جمهوری آمریکا از سوی «جو بایدن» معرفی شد تا اولین زن سیاه پوستی باشد که در تاریخ ایالت متحده به این سمت منصوب می شود. حالا با پیروزی بایدن او نخستین معاون اول زن تاریخ آمریکا است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۷ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 07
کد خبر: ۶۵۹۱۷

به گزارش راهبرد معاصر «کامالا هریس» که از سال ۲۰۱۷ یکی از سناتورهای ایالت کالیفرنیا محسوب می‌شود و به بخش میانه‌رو حزب دموکرات وابسته است روز گذشته از سوی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، به عنوان شریک انتخاباتی یا همان پست معاونت معرفی شد.

بایدن، سناتور هریس ۵۵ ساله از کالیفرنیا را یک سیاستمدار باتجربه می‌داند. وی در پیامی توئیتری هریس را مبارز نترس و از بهترین نیروهای این کشور توصیف کرده است.

 هریس فارغ‌التحصیل رشته حقوق از دانشگاه هاروارد است. او زندگی حرفه‌ایش را با کار در دفتر دادستانی منطقه «آلامدا» آغاز کرد و تا مقام دادستان کل کالیفرنیا پیش رفت.

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل آمریکا، در مورد حساسیت انتخاب معاون برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌گوید: بر اساس قوانین آمریکا، در جریان انتخابات ریاست جمهوری، دو فرد از هر حزب وارد رقابت می‌شوند. اولی که منتخب رأی دهندگان حزبی است، در جایگاه نامزد انتخابات ریاست جمهوری قرار می‌گیرد و دومی از سوی فرد نخست به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری معرفی می‌شود. به عبارت دیگر، بر خلاف نامزد ریاست جمهوری که حمایت اکثریت حزب متبوع را پشت سر دارد، نامزد سمت معاونت ریاست جمهوری در فرآیند سیاسی، توسط سران حزبی و پشت درهای بسته انتخاب می‌شود.

در انتخاب نامزد معاونت ریاست جمهوری، ملاک‌های متعددی مد نظر قرار می‌گیرد. اما در یک جمله می‌توان گفت که نامزد معاونت ریاست جمهوری، تکمیل کننده کمبودها و نقایص نامزد ریاست جمهوری است. به عبارت دیگر، این دو نفر که از آنها به عنوان «هم تیمی» یا Running Mate یاد می‌شوند، باید تا حد ممکن، متنوع‌ترین مطالبات، خواسته‌ها، علایق و تفاوت‌ها را نمایندگی کنند. به همین دلیل، مثلاً اگر نامزد ریاست جمهوری فردی مسن، سفید، لیبرال و متعلق به جنوب آمریکا باشد، فردی جوان، متعلق به گروه‌های اقلیتی، محافظه کار و متولد شمال آمریکا به عنوان نامزد سمت معاونت ریاست جمهوری معرفی می‌شود.

نقاط قوت هریس برای بایدن

هریس مواضع مهمی درباره برابری جنسیتی و اقتصادی دارد و طرفدار مالیات گرفتن از ثروتمندان است و از این نظر جناح پیشرو یا چپ دموکرات را نیز می‌تواند به خود جذب کند، به ویژه پس از مواضعش در اعتراضات اخیر آمریکا که تحسین گروه‌های مختلف دموکرات را در پی داشت.

نکته‌ای که نباید از آن غافل شد رابطه کامالا هریس با لابی قدرتمند صهیونیست‌ها در آمریکا یعنی آیپک است بطوریکه وی در سال ۲۰۱۹ در انجمن سالانه آیپک سخنرانی کرد و همین امر موجب بروز انتقاداتی از وی شد

نقطه قوت دیگر هریس برای بایدن، پدر و مادرش است. مادر او مهاجری از هند و پدر او اهل جامائیکا بود و این هریس را یک مهاجرزاده تبدیل می‌کند که نه تنها رای کسانی چون خود را جلب می‌کند بلکه می‌تواند رای اقلیت‌هایی دیگری هم‌چون سیاه پوستان و حتی لاتین تباران را نیز به خود جلب کند. به طور کلی کامالا هریس را می‌توان پوشش دهنده نقاط ضعف کمپین بایدن دانست. زنی رنگین پوست و مهاجرزاده که به نسبت بایدن جوان‌تر است و مواضع پیشروانه‌تر نیز دارد.

هریس و ایران

کامالا هریس که از نامزدهای ابتدایی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بود، در مناظرات انتخاباتی و همچنین مصاحبه‌های متعدد بارها مخالفت خود با خروج آمریکا از برجام را اعلام و عنوان داشته بود که در صورت پیروزی در انتخابات، ایالات متحده را به این توافق هسته‌ای باز می‌گرداند.

کامالا هریس در واکنش به تنش‌های آمریکا و ایران سعی کرده از شعار همیشگی ترامپ استفاده کند. او به جای بازگرداندن عظمت به آمریکا، در توییتی نوشته که رفتارهای ترامپ، «آمریکا را ضعیف‌تر و ناامن‌تر می‌کند.»

همچنین هریس در توییتی نوشته بود که «دولت ترامپ یا به سمت جنگ فاجعه‌بار دیگری می‌رود یا آنکه دو سال است هیاهو به راه انداخته و هیچ برنامه‌ای برای پایان آن ندارد.»

هریس همچنین در یک گفتگوی تلویزیونی گفته که نباید به ترامپ برای جلوگیری از درگیری خودساخته‌اش با ایران آفرین گفت.

او گفته بود که راه برون‌رفت از تنش موجود بازگشت به برجام است.

 

کامالا هریس در یکی از مصاحبه‌های خود گفته بود: «اگر آمریکا بتواند راستی آزمایی کند که ایران به ملزومات سختگیرانه مشروح در توافق پایبند است، ما به توافق با ایران باز می‌گردیم.»

هریس همچنین بعد از ترور «سردار سلیمانی» که به دستور دونالد ترامپ انجام شد، از لایحه «نه به جنگ علیه ایران» در سنای آمریکا حمایت کرد.

هریس همچنین در مصاحبه‌ای با تلویزیون «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفته است: «به دنبال توسعه دادن برجام خواهم بود. اگر بخواهم صادق باشم، دوست دارم این توافق آزمایش‌های موشک‌های بالستیک [ایران] را هم پوشش دهد.»

هریس و آیپک

نکته‌ای که نباید از آن غافل شد رابطه کامالا هریس با لابی قدرتمند صهیونیست‌ها در آمریکا یعنی آیپک است بطوریکه وی در سال ۲۰۱۹ در انجمن سالانه آیپک سخنرانی کرد و همین امر موجب بروز انتقاداتی از وی شد

البته خود شخص بایدن نیز رابطه‌ای صمیمی با لابی صهیونیست‌ها دارد.

همسر کامالا هریس نیز یک وکیل یهودی است و اگر بایدن در انتخابات ماه نوامبر به پیروزی برسد، همسر هریس اولین فرد یهودی خواهد بود که عنوان «مرد دوم» (معادل بانوی اول و دوم) آمریکا را بدست می‌آورد.

 

با وجود رابطه خوب با آیپک، هریس اما از طرح الحاق کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی حمایت نمی‌کند و صراحتاً از دونالد ترامپ نیز خواسته بود که از این طرح حمایت نکند.

البته صهیونیست‌ها یک لابی قدرتمند دیگر در آمریکا دارند که جی استریت (J street) نام دارد. این لابی از هریس حمایت نمی‌کند.

هریس و مسائل خاورمیانه

در خصوص خاورمیانه هریس نظراتی متفاوت از جمهوریخواهان دارد. برای مثال وی به طرح لغو صادرات سلاح به عربستان سعودی به موجب جنگ یمن رای مثبت داده بود.

در خصوص سوریه وی مخالف حمایت آمریکا از ترکیه برای حمله به کردهای سوری است. البته او مواضع تندی درباره «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دارد.

هریس بعد از ترور «سردار سلیمانی» که به دستور دونالد ترامپ انجام شد، از لایحه «نه به جنگ علیه ایران» در سنای امریکا حمایت کرد

در جنگ یمن نیز هریس معتقد است که آمریکا نباید از ائتلاف عربستان سعودی حمایت کند.

هریس یک موضع جنجالی دیگر نیز دارد و آن اینکه با نسل کشی خواندن کشتار ارامنه از سوی امپراطوری عثمانی موافق است؛ طرحی که به مذاق ترکیه به هیچ وجه خوش نمی‌آید.

هریس و ریاست جمهوری آمریکا

انتخاب کامالا هریس از سوی جو بایدن، وقتی اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند که بدانیم جو بایدن ۸۲ ساله می‌تواند تبدیل به پیرترین رئیس جمهور آمریکا شود و معاون او شانس این را دارد که پس از پایان دور اول انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان نامزد اصلی دموکرات‌ها برگزیده شود و برای دو دوره چهار ساله در کاخ سفید حضور داشته باشد.

البته در این رابطه «میشله اوباما» بانوی اول سابق آمریکا، یک رقیب احتمالی برای او محسوب می‌شود.

مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار